010-497 11 81


Evenement informatie
Startdatum: 10-6-2017
Max. deelnemers: 45
Highlights: De granfondo Milaan-San Remo wordt dit jaar voor de 47e keer georganiseerd. De laatste jaren doen ongeveer 1000 wielersporters mee aan de competetieve tocht van 295 km. Je fietst van de rand van Milaan, door vlaktes van Lombardije en Piemont, je beklimt de Turchino waarna je de Ligurische Riviera bereikt. Vanaf Genua loopt de route langs de kust via de diverse capo's en de legendariche Cipresse en de Poggio naar San Remo. De Ronde van Lombardije is een van de mooiste, maar ook een van de zwaarste klassiekers. Hoogtepunten zijn de beklimmingen van de Passo del Valcava (1340 m) en de Madonne del Ghisallo (754 m) met op de top het beroemde kappelletje en wielermuseum. Daartussen ligt een vlak stuk langs het prachtige Comomeer. Na de Madonna gaat de route terug naar San Pellegrino. In Zogno ben je dicht bij het hotel, maar volgt er eerst nog een zeer pittige wxtra lus over de Miragolo San Marco. Dolomieten Marathon (138/106 km) De tocht begint met het zogenaamde Sella-rondje, waarbij je 4 cols beklimt, te weten de Passo Campolongo, de Passo Pordoi, de Passo Sella en de Passo Gardena. Daarna volgt opnieuw de Passo Campolongo en vervolgens gaar de route via de Colle di St. Lucia de Passo Giau(!!) en de Passo Falzarego naar de slotklim, de Passo Valparola, waarna het weer richting Corvara gaat (totaal 4200 hm)
Weersomstandigheden: De gemiddelde temperatuur half juni in Milaan is 25 graden Celsius, in Lombardije is de temperatuur enkele graden lager, in/op de pashoogten in de Dolomieten kan het variren van 0 tot 10 graden Celsius. Warme kleding is dus beslist nodig.
Verzorging: Aanwezig via volgbusjes
Herinnering: Wielershirt Milaan-San Remo en een plaqutte van de Klassiekerweek
Deelnamebewijs info: Deelnemers ontvangen na aanmelding een inschrijfformulier en voor vertrek een digitaal programmaboek. Voor deelname aan Milaan-San Remo is een medisch certificaat van een sportarts of een wielerlicentie van de KNWU verplicht. Het certificaat mag niet meer an 6 maanden voor de wedstrijd uitgegeven zijn. Het model van het Medisch Certificaat wordt meegestuurd met het inschrijfformulier
Pastaparty: Bij de finish van Milaan-San Remo is een pastaparty inbegrepen.
Reisprogramma

10 juni: Vliegreis Milaan
11 juni: Granfondo Milaan-San Remo (150/290 km)
12 juni: Bustransfer naar San Pellegrino Terme
13 juni: Ronde van Lombardije (150/220 km)
14 juni: Bustransfer naar Corvara in Badia
15 juni: Dolomieten Marathon (106/138 km)
16 juni: Terugreis per vliegtuig vanuit Veneti
Hotel

Hotel Ripamonti in Milaan
Hotel Villa La Brise in San Remo
Hotel Albergo Centrale in San Pellegrino Terme
Hotel La Tambra in Corvara in Badia
Inclusief / exclusief

Incl:

*Vliegtickets Amsterdam-Milaan en Venti-Amsterdam
*6 overnachtingen in middenklasse hotels op basis van half pension
*bustransfers
*vervoer per vrachtwagen van de fietsen vanuit Nederland en terug
*vervoer van bagage tussen de hotels
*volgauto's met verzorging
*routes op GPS (leenapparaat van Le Champion mogelijk)
*Digitaal reisinformatieboek
*Inschrijfgeld Granfondo Milaan-San Remo
*Wielershirt Milaan-San Remo

Excl:

*Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering sterk aanbevolen)
*Lunches, consumpties en persoonlijke uitgaven
*Daglicentie Milaan-San Remo (verplicht voor niet KNWU-leden, 20)
*Transponder Milaan-San Remo (niet verplicht, 10)
*Eenmalig 2,50 calamiteitenfonds
*Toeslag niet-leden Le Champion 35
*Onvoorziene, na publicatie opgelegde, brandstoftoeslagen
*Toeslag 1-persoonskamer 200 (indien gewenst graag opgeven)


Itali

Itali is een republiek in het zuiden van Europa. Itali is ongeveer zeven keer zo groot als Nederland en grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Sloveni. Vanwege de vorm van het land wordt Itali ook wel "de laars" genoemd. De oppervlakte van Itali is ruim 300.000 km en op dit grondgebied wonen zo'n 61.261.000 Italianen.

De hoofdstad van Itali is Rome. De onafhankelijke staten Vaticaanstad (waar de paus aan het hoofd staat) en San Marino zijn twee enclaves binnen de Italiaanse grenzen.

Het grootste deel van Itali heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden van Itali is het wel kouder dan in het zuiden. Het klimaat van het noorden is enigszins vergelijkbaar met dat van Nederland en Belgi, het enige verschil is dat het noorden van Itali koudere winters en warmere zomers heeft.

Italianen hebben vaak een vurig karakter en discussiren is er bij de Italianen met de paplepel ingegoten. Italianen reizen graag, je komt ze dan ook over de hele wereld tegen.
Milaan

Milan is gelegen in het noorden van Itali. De stad is de tweede stad van Itali en is de belangrijkste stad van Noord-Itali. De naam komt van het Latijnse Mediolanum, dit betekend in het midden van de vlakte en verwijst naar het feit dat de stad midden in de Povlakte ligt.

Milaan is de hoofdstad van Lombardije, n van de meest ontwikkelde regio's van Itali. Tevens is Milaan de hoofdstad van de provincie Milaan. De stad zelf telt ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Milaan heeft een oppervlakte van zo'n 182 km.

Milaan heeft een aantal schitterende bezienswaardigheden in de stad. De Dom van Milaan en het Castello Sforzesco zijn van die bezienswaardigheden waar toeristen hun ogen uit kunnen kijken.
Leden voordeel

Aanvullende prijsinformatie voor leden / niet leden van Le Champion:

De kortingen bedragen:
  • Leden van Le Champion ontvangen een korting van € 25,- per hotelkamer per arrangement


  • Als deelnemer aan één van de Le Champion evenementen, ontvang jij nu met de code LCSPORT17 ook € 15,- korting op je hotelkamerboeking. Vul deze code in bij "lidmaatschapnummer"

  • Op hardloopreizen ontvangen leden van Le Champion € 25,- korting per hotelkamer. Niet leden van Le Champion betalen het reguliere tarief. Deze arrangementen worden afgehandeld door onze partner loopreizen.nl, onderdeel van Touchtravel.nl.

  • Bent u geen lid van Le Champion, maar wilt u toch aanspraak maken op de korting? Wordt direct lid van Le Champion en maak direct aanspraak op de korting voor leden. Klik hier om lid te worden van Le Champion.


Warming up

Milaan-San Remo (295/160 km) voert je over de Povlakte naar de Passo del Turchino, waarna je afdaalt naar de Middellandse Zee. Langs de kust gaat de "primavera" verder over diverse capo's en natuurlijk over de Cipressa en de Poggio naar San Remo (totaal 1895 hm)

De Ronde van Lombardije (220/140 km) Je rijdt over de prachtige bergen ten noorden van Milaan naar het Comomeer en beklimt daarbij o.m de Madonna del Ghisallo met op de top de beroemde kapel van de beschermheilige van de wielrenners. Daarna terug naar San Pellegrino met aan het slot nog een prachtige klim over de Miragolo San Marco (totaal 3896 hm)

Dolomieten Marathon (138/106 km) De tocht begint met het zogenaamde Sella-rondje, waarbij je 4 cols beklimt, te weten de Passo Campolongo, de Passo Pordoi, de Passo Gardena. Daarna volgt opnieuw de Passo Campolongo en vervolgens gaat de route via de Colle di St. Lucia, de Passo Giau(!!) en de Passo Falzarego naar de slotklim, de Passo Valparola, waarna het weer richting Corvara gaat (totaal 4200 hm)
Reviews

Plaats zelf een review!

Uw naam
Uw emailadres
Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? ja nee
Titel review
Uw ervaring
Spam preventie (Hoeveel is vijf plus zes?)
 
Er zijn nog geen reviews geplaatst over deze reis.
Klassiekerweek 2017

Ook in 2017 organiseert Le Champion weer een fantastische Klassiekerweek. Een fietsreis voor de fanatieke wielrenner met drie uitdagende ritten in vijf dagen: Milaan-San Remo (deelname aan Italiaanse cyclo versie), de Ronde van Lombardije en de Le Championversie van de Dolomieten Marathon! Een afwisselend, maar zwaar programma dat is bedoeld voor de goed getrainde, prestatiegerichte fietser. Je kunt bij elke tocht kiezen uit de hele of halve afstand. Milaan-San Remo en de ronde van Lombardije gelden voor het Klassiekerbrevet van Le Champion. Informatie op http://lechampion.nl/klassiekerbrevet.
Inschrijving gesloten

sluit op 20-03-2017
CORPORATE

Algemene voorwaarden
Privacy statement
Disclaimer
Boekings informatie
CONTACT

Contact
Contactformulier
Reizen welke worden geboekt bij lechampionsportreizen.nl
zijn een product van en worden georganiseerd,
uitgevoerd en gefactureerd door Touchtravel.nl
Touchtravel.nl is aangesloten bij de volgende labels: